divendres, 6 de maig del 2016

L’INSOMNI

Les necessitats i cicle del son amb l’edat varien per aquesta raó la meitat de les persones grans es queixen d’insomni o dificultat per dormir.

Les persones grans es solen despertar diverses vegades a la nit, i això fa augmentar la necessitat de períodes de son durant el dia, especialmetn en el migdia.

Factors que modifiquen la son: L’ansietat, les preocupacions i les pors. Però hi han d’altres més greus com la medicacio, malalties i estrès.

Crar hàbits i apendre a relaxar-seson mesures molt aconsellables i així podriem evitar els somnifers.





Les necessitats i cicles del son varien amb l’edat. Així, més de la meitat de les persones més grans de 65 anys es queixen d’insomni o dificultats per dormir. Tant la freqüència de les fases com la profunditat del son disminueixen. Per això, les persones grans se solen despertar diverses vegades a la nit, i això fa augmentar les necessitats de períodes de son durant el dia, especialment en la migdiada.
l’ansietat, les preocupacions o les pors solen ser factors que modifiquen el son, a més d’altres de més greus com la medicació, les malalties i l’estrès.
crear hàbits de son adequats i aprendre a relaxar-se són mesures aconsellables abans de recórrer als somnífers


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada